Grålum industriområde

Her er noen tips om gode kompetansetilbud!

Kunne du eller medarbeidere dine tenke dere å lære noe nytt, bygge på kompetansen og styrke konkurranskraften til bedriften? Det kan være både vanskelig og tidkrevende å finne fram til de gode kompetansetilbudene. Her er noen muligheter som er verdt å sjekke ut. Tips oss gjerne hvis du vet om flere.   
Gratis kurs fra Handelshøyskolen

Tid: Påmelding innen 1. november 2020
Sted: Digitalt

BI Staten og partene i arbeidslivet har etablert ni bransjeprogrammer for å øke kompetansen innenfor utvalgte bransjer. Handelshøyskolen BI er deltaker i tre av disse programmene og kan nå tilby gratis kurs for ansatte i bedrifter innenfor detalj- og faghandel (ikke varehandel), reiseliv (ikke kulturlivet) og elektro/automasjon/kraft/fornybar.

Tilbudet gjelder både permitterte, ledige og ansatte. Det er altså ikke et krav om å være ledig eller permittert, slik som det var med de tidligere Covid-tiltakene. Det er mulig å delta uten å miste dagpengene.

De digitale kursene fra Handelshøyskolen BI kan følges uavhengig av kompetansebakgrunn; altså ingen opptakskrav. Undervisningen foregår online og består av webinarer og andre digitale læringselementer. Hvert kurs har en varighet på totalt 3 uker, med nettforelesninger på oppsatte tider. Påmeldingsfrist er 1. november og det er førstemann til mølla! Handelshøyskolen BI kan tilby hele kursserier og dermed også eksamen for de som ønsker det. De som ønsker å opparbeide seg 7,5 studiepoeng må tilfredsstille to kriterier: Man må gjennomføre alle tre kursene i en kursserie, og man må søke om formelt opptak til og bestå en eksamen. Opptakskravet er generell studiekompetanse, alternativt realkompetanse.

Mer informasjon og påmelding til kursene:Tilskudd til kompetanseheving 

For å hjelpe bedrifter i en krevende situasjon som følge av koronakrisen, lyser Viken fylkeskommune ut en ny runde med ekstraordinær midler for kompetanseheving og bedriftsintern opplæring. Denne ordningen er rettet mot bedrifter med mer enn 25 årsverk og det kan søkes om inntil 2 millioner kroner i tilskudd. Det er krav til at bedriften må ha en plan for opplæring som bygger på en gjennomført kompetansekartlegging og behovsanalyse.

Søknadene vurderes forløpende, men rammen som kan fordeles er begrenset.

Her finner du mer informasjon om retningslinjene for ordningen
Konkurransekraft og Vekst

Tid: November 2020 og februar 2021
Sted: Inspiria Science Center

Konkurransekraft og Vekst er et program som skal gjøre bedrifter bedre rustet til å skape økt kunde- og forretningsverdi. 

Over to samlinger og individuelt arbeid i de deltakende bedriftene, vil kurset avdekke status og forbedringsmuligheter tilhørende bedriftenes kundebehov, effektiv og lønnsomhet og nye muligheter knyttet til forretningsstrategi og bruk av digitale verktøy. 

GP-Gruppen, SpareBank 1 Østfold Akershus og Styreakademiet Østfold arrangerer kursene, mens det er Digital Norway - i tett samarbeid med Innovasjon Norge og andre store aktører innen innovasjon og digitalisering - som står for selve gjennomføringen.

Her finner du mer informasjon og påmeldingsskjema
TA DEL I EN BY I VEKST - BLI MEDLEM HER!
Infotjenester
Inspiria
Calender2
Viktige datoer
08.
desember
Har du kontroll på likviditeten?
Facebook
10.
mars
Sarpsborgkonferansen onsdag 10. mars 2021
Sarpsborg scene
Relaterte sider:
Næringsliv
Aktiviteter
Etablering
Kompetansetilbud