Aktuelt:
Up and Coming 2024 ble arrangert 11 juni!
Tirsdag 11 juni ble det arrangert den første konferansen for det unge næringslivet i Sarpsborg på Quality Hotell.
Hele 60 unge, engasjerte sarpinger samlet seg for å bli inspirert av suksesshistorier og for å bli hyllet av det lokale næringslivet.
 
Tobias Gyllensten ble kåret til årets Up and coming

Under arrangementet ble det kåret årets «Up and coming» en pris som skulle gå til en lokal ildsjel som er ambisiøs, tar ansvar, har en sterk drivkraft og er under 40 år.
De som har sittet i juryen er Mariann Karlsen (Sarpsborg Næringsforening), Bjørn Petter Garder ( Colligo) og Sandra Widlund Friberg (Spin – Sarpsborg innovasjon).

Det var 9 svært sterke nominasjoner for å vinne tittelen:
Gunnar Mathias Rønningen - Inspiria Science Center
Emilie B. Slangsvold - All Things Live Norway
Jonas N. Grimsøen - Ask Eiendomsmegling
Tobias Gyllensten - Ove Skår AS
Henriette Sofie Eriksen - acutie.no / Hermani Klær AS
Magnus Larsen -  Egil Pedersen As
Lasse K. Eriksen - Egil Pedersen As
Patrik Stenseth - De Heldige
Kristin Elise Strand Ørseng - Ørseng Interiørarkitektur

Vinneren at tittelen Året Up and Coming ble Tobias Gyllensten fra Ove Skår AS.

Utdrag fra nominasjonen til Gyllensten:
Tobias fullførte sin bachelor i ingeniørfag – bygg ved HiØ i juni 2021. I september samme år startet han som prosjektingeniør i byggetrinn 4 på boligprosjektet Tindlund Park. Tobias utmerket seg som en pålitelig og dyktig representant for vår bedrift! I august 2023 var det naturlig at Tobias ble utpekt som høyre hånd for vår prosjektleder ved oppstarten av bolig- og næringsprosjektet, Gressvik Torg. Den 1. januar i år signerte Tobias en ny arbeidsavtale som byggeleder, hvor han nå har delansvar for det operative arbeidet i prosjektene, i samråd med prosjektleder.
Tobias Gyllensten har alle egenskapene som kreves for å bli en fremtidig prosjektleder og vel så det. Hans engasjement, ansvarsfølelse og profesjonalitet gjør ham til en uvurderlig del av vårt team, og vi er sikre på at han vil spille en stor rolle i Sarpsborg i årene som kommer. Vi er stolte av å nominere Tobias til årets "Up and Coming" og ser frem til å se hans videre utvikling!


 

Under konferansen var det flere ledestjerner som ble løftet frem. På scenen kunne man se flere kjente navn som fikk fortelle om sin reise,
løfte frem sine prestasjoner og ikke minst inspirere til å ta tøffe valg og skape gode samarbeid for å skape seg et lokalt navn.

Jonas Nikolai Grimsøen (ASK Eiendomsmegling) og Oda Christine Solberg Ystrøm (Fyri Forvaltning) var de første som fortalte om hvordan de sammen har jobbet seg oppover fra eiendomsmeglere til i dag drive en av få, nasjonale eiendomsmeglerkjeder som ikke er knyttet til bank. De trakk frem viktigheten av tillit til din partner og at det å være gründer ikke bare er profesjonelt det er i stor grad veldig personlig.

Loreta Gomez, hotelldirektøren på Quality hotell, løftet frem drømmen om å jobbe på hotell etter å ha vokst opp med Hotel Cæsar. Med høy arbeidsmoral og sterkt pågangsmot har hun måtte lære av mange feil under reisen fra resepsjonen til stillingen hun har i dag. Men hun er glad for at hennes mentor og ledelse har latt henne lære av sine feil og støttet henne i denne prosessen.

Helene Winther Gjerløw løftet frem en sterk og personlig reise. Hun fikk en ny start da hun flyttet til Sarpsborg som 15 åring. Etter mange harde år på grunnskolen tok hun tak og bestemte seg for å snu livet helt rundt. Med et stort engasjement for hest, miljø og medmennesker har Helene hatt en flott karriere innen pedagogikk og det mellommenneskelige. Etter ulike hendelser og tilfeldigheter endte Helene opp i politikken hvor hun fikk utløp for sitt engasjement. Dette igjen har gitt henne mulighet til å få jobbe som bærekraftsansvarlig i Østfold Energi. En reise Helene mener at hennes lærere aldri ville trodd på når hun gikk på barneskolen.

Cici Henriksen er høyaktuell for tiden. Mellom jobb mot teaterforestillingene Særp Tropez som skal skje på Pappen og Kids in Crime stod hun på scenen under konferansen. Drømmen om å skape noe rundt hennes eget syn på det lokale miljøet i Sarpsborg og ønske om å være tettere på venner og familie tok hun steget fra Trondheim og Oslo sine kulturscener for å skape kulturmagi her hjemme. Nå er hun nominert til Heddaprisen og er klar for andre del av Særp Tropez serien.

Til slutt fikk vi høre fra Ole Martin Pedersen Gjestad (KRED / Sarpsborg kommune). Med en rastløs sjel og en gjennomføringskraft fikk vi følge hans reise fra kjeller i Oscar Pedersens vei til Nasa. Hans kunnskap og ressurser har skapt et nasjonalt kompetansesenter for datakultur og gaming. Arbeidet til Ole Martin har åpnet øynene til internasjonale aktører og han jobber nå med utvikling av god datakultur rundt om i Norge, men også med universiteter i USA og prosjekter i Afrika.

Det er ressursgruppen UNG i Sarpsborg næringsforening som står bak denne konferansen. Vi fikk se tre av de som engasjerer seg i denne gruppen som konferansier gjennom dagen. Dette var Emilie Berg Slangsvold, Cathrine Sørlie og Sandra Widlund Friberg.

Påmelding til Up and Coming 2024 01. januar 0001 - Kl. 00:00 på [Sted]
Ja, jeg ønsker å delta på denne aktiviteten:
Gjenta påmeldingen ved flere deltagere fra samme bedrift.