Borregaard%20-%20Foto%20trygvesorli_no-09116

Stort behov for lærlinger i teknologi og industribedriftene

Borregaard, Glomma Papp og Nordic Paper er bare noen av bedriftene som har behov for lærlinger som går Teknikk og Industrifag (TIF). Med et stadig behov for kompetente fagarbeidere er TIF en trygg vei mot en spennende karriere i Sarpsborg og Nedre Glomma regionen.
Publisert: 20.12.2023
TIF gir elevene en grundig forståelse for produksjonsplanlegging, automatisering, kjemiprosess, og mye mer. Elevene får ikke bare teoretisk kunnskap, men også praktisk erfaring som er essensiell for dagens arbeidsmarked.
 

Læring gjennom praktisk arbeid

Elevene utforsker verktøy, maskiner, produksjonsutstyr, kjøretøy, og transport i tillegg til å lære om helse, miljø og sikkerhet. Dette gir dem et bredt spekter av ferdigheter som er ettertraktet i bransjen.

Selvstendighet, nøyaktighet, og interesse for ny teknologi vektlegges. Dette er egenskaper som ikke bare vil hjelpe elevene i utdanningen, men også legge et sterkt grunnlag for deres fremtidige karriere.

LES MER OM UTDANNINGSLØPET PÅ VILBLI.NO
 

Se film der lærlingene hos Borregaard, Nordic Paper og Glomma Papp forteller om hverdagen som lærling. Film: Trygve Sørli

Gode muligheter for fast jobb

Mulighetene etter fullført utdanning er varierte – fra å bli aluminiumskonstruktør eller verktøymaker til å jobbe innen logistikk eller som bore- og brønnoperatør. Arbeidsstedene kan være alt fra teknisk industri og skipsindustri til kjemisk prosessindustri og vare- eller transportbedrifter.
Medarbeider på Hansa Borg Bryggerier som overvåker samlebånd med flasker
Videre kan elevene velge å ta fagskole, mesterbrev, eller gå videre til generell studiekompetanse. Dette gir dem flere stier å velge mellom, enten de ønsker å gå rett ut i arbeidslivet eller fortsette på høyere utdanning.

TIF gir ikke bare elevene en utdanning – det gir dem nøklene til å åpne dørene for en vellykket og givende karriere. Utforsk veien til dine mål sammen med TIF, og gled deg til en spennende reise med veiviseren til fremtiden!

På vilbli.no kan du lese mer om TIF og hvilke yrkesmuligheter som finnes.


 

 
Calender2
Viktige datoer
05.
mars
Frokostmøte 5. mars: Aider, arbeidsplassutvikling og Skjeberg golfklubb
Spin - Sarpsborg Innovasjon - Stjernebygget
Frokostmøte 5. mars
03.
april
Vi inviterer til frokostmøte 3. april på Stjernebygget.
SPIN Innovasjonshuset Sarpsborg
Frokostmøte
11.
juni
Up and Coming 2024
Quality Hotell Sarpsborg
Up and Coming 2024
Bli medlem i SNF
medlemsicon
ta DEL I EN BY I VEKST