Aktuelt:
Tidenes største kontrakt
Publisert: 01. januar 0001
AF Bygg Østfold AS sikret seg sju av ni kontrakter
AF Bygg Østfold AS sikret seg sju av ni kontrakter i forbindelse med byggingen av det nye Østfoldsykehuset på Kalnes i Sarpsborg. Kontraktens totale verdi beløper seg til 929 millioner kroner og er på alle måter bedriftens største enkeltoppdrag gjennom tidene.

I Sarpsborgveien i Råde har AF Bygg Østfold AS hovedkontor. 60 funksjonærer, mange fra Sarpsborg, og 80 fagarbeidere og seks lærlinger, påtar seg oppdrag i Østfold og søndre Akershus. 

Selskapet har for øvrig hatt og har mange oppdrag i Sarpsborg i tillegg til det nye sykehuset. Nå er AF Bygg Østfold AS i ferd med å bygge Sannesundsveien skole.

-De har vært en spennende oppgave å jobbe med sykehuset på Kalnes og det har gått etter planen. Tross forholdsvis korte tidsfrister er både og vi andre som har jobbet med prosjektet ferdige før tiden, forteller administrerende direktør, Nils Håkon Buer.

Prosjektleder for Kalnes-sykehuset, Bård Degnes legger til:

-Det å gå på et såpass stort prosjekt er krevende. Ikke minst all planleggingen og riggingen tar tid. Mye skjer parallelt, men alt i alt har våre dyktige og erfarne medarbeidere hatt en stødig hånd på rattet hele veien.

Alt som er knyttet til det nye Østfoldsykehuset i Sarpsborg handler om store tallstørrelser. Bare dørentreprisen til AF Bygg Østfold AS alene har en verdi på ca. 100 millioner. Ca. 4 300 dører med låssystemer og beslag er levert. I ti måneder har AF Bygg Østfold AS montert og testet dører. I praksis betyr det ca. 30 dører med lås og beslag er montert hver dag i perioden.

-Vi har ikke gjort dette i en så stor skala tidligere og nå er det bare en liten del av jobben igjen, påpeker Bård Degnes.

AF Bygg Østfold AS kan altså se tilbake på jobben på Kalnes med stolthet og tilfredshet. En meget stor kontrakt er fullført. Nå venter nye oppgaver.

-Vi har mye å gjøre i 2015 og bøkene begynner å bli fylt opp for 2016. Situasjonen er lys med mange skolebygg og helsebygg i porteføljen, men vi må være på ballen hele tiden. Det er en dynamisk bransje som krever at man følger med i timen, sier direktør, Nils Håkon Buer.