Aktuelt:
Test selvkjørende minibuss i Sarpsborg
Publisert: 01. september 2017
Bli med som passasjer når Sarpsborg får besøk av en selvkjørende minibuss fredag 22. og lørdag 23. september. I forbindelse med besøket blir det også arrangert et fagseminar om fremtidens mobilitet. 
Den selvkjørende bussen besøker Sarpsborg i forbindelse med årets utgave av Forbausende byfest. Bussen vil gå i en kort rute i Sarpsborg sentrum fredag 22. og lørdag 23. september.  Ruta vil bli avsperret, og det vil være med en person om bord som veileder og hjelper passasjerene.

Demonstrasjonen gjennomføres av Bypakke Nedre Glomma i samarbeid med Sarpsborg kommune og selskapet Acando. Disse demonstrasjonene har vært gjennomført i flere norske byer sier høsten 2016. Håpet er at flere skal få øynene opp for å bruke kollektivtransport og bli kjent med ny teknologi.

Seminar
Fredag 22. september, før demonstrasjon av den selvkjørende bussen,  arrangerer Sarpsborg Næringsforening og Sarpsborg kommune også et fagseminar om fremtidens mobilitet. Seminarer holdes i lokalene til Filadelfia Sarpsborg, med foredrag om blant annet selvkjørende busser, byferja i Fredrikstad og og næringslivets behov og forventning til fremtidens transportløsninger.

Se oversikten over våre seminarer/eventer for program på seminaret!