Aktuelt:
Svinger penselen med stø og sikker hånd
Publisert: 01. januar 0001
Håndverksavdelingen til Egil Pedersen  har en av Østfolds få kvinnelige malere ansatt. Solbjørn Kampenes trives i et mannsdominert miljø.
Helt siden 1998 har Sarpsborg-kvinnen jobbet hos Egil Pedersen AS og hun kan ikke tenke seg en bedre jobb.

-Jeg gikk på byggetekniske fag og havnet etter hvert bort i maling. Det angrer jeg ikke på, for det er artig å kunne skape noe nytt og glede folk med fine farger, forteller Solbjørg Kampenes.

Det er i dag kun tre-fire kvinnelige, profesjonelle malere i Østfold. Yrket er altså, som så mange andre, fullstendig mannsdominert. Det har Solbjørg verken sett på som utfordrende eller spesielt vanskelig.

-Mannfolka er så greie og de er mere direkte enn oss damer. 

Vi har et godt arbeidsmiljø, fastslår 35-åringen.

Rune Eilertsen sitter bak skrivebordet, telefonen ringer og e-postene hagler. Det er travle vår- og forsommerdager på kontoret til den tidligere så gode ishockeyspilleren fra Brevik. Eilertsen er nemlig leder av håndverksavdelingen hos Egil Pedersen AS, som holder til i østre bydel.

-For øyeblikket har vi 15 medarbeidere som er fullt opptatt med arbeid. Det kreves mye logistikk for å få alt til å fungere og for at vi skal holde tidsfristene, innrømmer Eilertsen.

Egil Pedersen AS jobber både i offentlig og privat sektor. Mens det er jobber i det offentlige og i næringslivet for øvrig stort sett hele året, er det størst aktivitet i det privatmarkedet om våren og sommeren. Hovedtyngden av alt arbeid utføres i Sarpsborg, men det der også en del oppdrag i nabobyene.

-Vi får mange jobber hos private gjennom butikken. Det blir maling, tapetsering og så arbeider vi med mye med bad. Våtrom er en forholdsvis stor nisje for oss.

En av de siste jobbene av litt størrelse har man hatt på Grålum. I bygget der Caverion holder til er det bygd om og det pusses opp i begge etasjene. Ellers har Egil Pedersen AS hatt flere jobber på Hafslund Hovedgård og Borregaard Hovedgård. Krevende, men faglig sett meget spennende prosjekter.

-Vi vektlegger kvalitet og får mange oppdrag på grunn av dette. Kundene vet de kan stole på våre håndverkere, uansett om jobben skal gjøres innvendig eller utvendig, sier Rune Eilertsen.

Egil Pedersen AS er Sarpsborgs i særklasse eldste håndverksbedrift. Med 115 årsjubileum neste år, så oser det av solid tradisjon hele veien. Firmaet ble stiftet av salmaker Jacob Lang i 1901. Den tradisjonsrike Sarpsborg-bedriften har hatt tilholdssted mange steder i Sarpsborg opp gjennom årene. I 1967 flyttet man til Borggata 8, der Egil Pedersen AS har holdt til siden. Bygget er utvidet og modernisert betydelig siden starten på slutten av 60-tallet. 

Nåværende hovedeiers far, Egil overtok også på dette tidspunktet alle aksjene i selskapet. Fra 1975 har Gunnar Pedersen hatt den daglige ledelsen av firmaet. Nå er han styreleder, mens Jon Kristian Pedersen har overtatt som daglig leder av butikkdriften. Rune Eilertsen har, som nevnt, ansvaret for håndverksavdelingen.

Kombinasjonen av tradisjonell butikkdrift og håndverksavdeling fungerer utmerket. Egil Pedersen AS er en moderne forretning, som holder faghandelen og håndverksfaget i hevd på en utmerket måte.

-Vi har en stabil arbeidsstokk og konsulentene i butikken har høy kompetanse. Hos oss er man sikret god veiledning, påpeker Gunnar Pedersen.