Aktuelt:
Rekordmange ville høre om NHO og Borregaard
Publisert: 09. september 2017
60 medlemmer og andre interesserte deltok på vårt frokostmøte med NHO-direktør Roald Gulbrandsen og Borregaard-direktør Per A. Sørlie på Tune prestegård torsdag 7. september.
Frokostmøtene til Sarpsborg Næringsforening har blitt en av de viktigste møteplassene for næringslivet i kommunen. I tillegg til interessante temaer, er disse møtene en hyggelig og nyttig arena for å treffe andre næringsaktører.

frokostmote sept 01Med to meget interessante foredragsholdere på programmet, var det ikke overraskende stor interesse for dette møtet.

Kommune-NM
Regiondirektør i NHO Østfold, Roald Gulbrandsen, presenterte blant annet Kommune-NM i sitt foredrag. NHO rangerer kommunene etter attraktivitet og lokal vekstkraft basert på forhold ved næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommunal økonomi. Kommune-NM 2017 er i hovedsak basert på tallgrunnlag fra 2016 og resultatene ble publisert den 9. august.    

Innovasjon
Administrerende direktør i Borregaard, Per A. Sørlie, tok for seg endringer i selskapet gjennom innovasjon og digitalisering.  

frokostmote sept 03Borregaard har ett av verdens mest avanserte og bærekraftige bioraffinerier. Ved bruk av naturlige, bærekraftige råmaterialer produserer bedriften avanserte og miljøvennlige biokjemikalier og biokjemikalier som kan erstatte oljebaserte produkter. Borregaards bruk av trær har røtter langt tilbake i tid, men har også framtiden foran seg. Høy innovasjonstakt og global tilstedeværelse har sikret bioraffinerikonseptets utvikling gjennom selskapets snart 130 år lange historie. Prosesser blir kontinuerlig forbedret gjennom automatisering og digitalisering og

17% av Borregaards salg kommer fra nye produkter, definert som produkter de ikke hadde for fem år siden. Borregaard har 1010 årsverk fordelt på fabrikker og salgskontorer i 16 land i Europa, Amerika, Asia og Afrika.