Aktuelt:
Quality Sarpsborg investerer stort i fremtiden
Publisert: 01. januar 0001
Quality Hotel & Resort i Sarpsborg har helt siden starten vært et skikkelig trekkplaster...
Quality Hotel & Resort i Sarpsborg har helt siden starten vært et skikkelig trekkplaster både for sarpinger og utenbysreisende. En slags magnet og en illustrasjon på solid vekst i Sarpsborg-samfunnet siden Arthur Buchardt etablerte hotellet på Grålum i år 2000.  Nå foretas nye store investeringer, for å møte fremtidens krav.

Med sine 1200 kurs- og konferanseplasser i samme sal, er Quality Hotel & Resort Sarpsborg blant de største hotellene for næringslivet på Østlandsområdet. Hotellet kan avvikle store konferanser og landsmøter, men det er også plass til de helt minste arrangementene. I denne fleksibiliteten ligger noe av hemmeligheten bak suksessen.

-I våre tidsriktige lokaler er det plass til alle. Ikke minst styremøtene og de mindre konferansene har vi mange av. Vi skreddersyr opplegget og bidrar også gjerne på leverandørsiden, samt på planleggingsstadiet. Våre ansatte kan dette segmentet og kjenner næringslivets behov, sier administrerende direktør, Richard Paulsen. I tillegg til å være øverste sjef på Grålum-hotellet, er Paulsen også driftsdirektør for samtlige Quality Resort-hotellene i Norden. Sarpingen har altså ekstremt lange, travle og interessante arbeidsdager.

Det store, gule hotellet ved E6 i Sarpsborg markedsføres som Østfolds storstue. Hovedsegmentet i markedet ligger i Nedre Glomma-regionen og i de andre Østfold-byene. Beliggenheten er ekstremt god med hovedfartsåren mellom Oslo og Gøteborg rett utenfor inngangsdøra. Gode bussforbindelser og gratis parkeringsplass teller også i vurderingen når næringslivskundene booker møter og konferanser.

-Sarpsborg-samfunnet har mye å takke tidligere ordfører, Jan Engsmyr for. Hans fremsynthet, engasjement og handlekraft, sammen med Arthur Buchardt, mener jeg er det beste eksemplet på hvordan god næringspolitikk skal utøves. Byen fikk et særdeles flott hotellanlegg, men se på all knoppskytingen på Grålum. I dag er området fullt av levedyktige og verdiskapende bedrifter, fastslår Richard Paulsen.

Etter flere år på Hafjell og Lillehammer, er Richard Paulsen tilbake på jobb i hjembyen. Det er han glad for, men han syns nok at kommunen burde vært bedre i planleggingsfasen.

-Vi har for få hustomter, det bygges for lite og infrastrukturen er ikke god nok. Vi har visst i flere år at sykehuset på Grålum skal åpnes i år og vi har sett næringslivsveksten i kommunen, men tilretteleggingen har vært noe passiv.

Hotell-direktøren snakker som en foss og har synspunkter på det aller meste. Han sporer imidlertid sjeldent av om vi ser bort i fra å berømme hotellets fasiliteter, med Badeland og Superland, som skikkelige «inndragere». Da slår nemlig hjertet åpenbart noen ekstra slag. Den tidligere radioprogramlederen er virkelig i sitt ess når samtalen penses inn på mulighetene som finnes i dagens marked.

-Det er tøft å drive et så stort hotel som dette, men etter en krevende periode har vi nå dobbelt så mange romdøgn på bok som i samme periode i fjor. Det betyr at vi har stor tro på fremtiden for hotellet, og for Sarpsborg.

Med et totalrenovert Badeland til 25 millioner kroner er hotellet med sine 240 rom og 750 senger godt rustet for de kommende årene. Både kurs- og konferansegjestene, og feriemarkedet, kan glede seg.

-Vi har rendyrket konseptene våre det siste året og det har nok vært smart. Vi er Norges morsomste hotell, men det er myntet på feriefolket. Kurs- og konferansesegmentet må vi ha en annen innretning på, mener Richard Paulsen.